O strani

Tematsko spletno mesto www.dvajset.si oziroma www.twenty.si, je pomemben del niza enoletnih aktivnosti, ki bodo potekale od počastitve 20. obletnice dneva plebiscita o samostojnosti (23. december 2010) do 20. obletnice sprejema Ustave Republike Slovenije (23. december 2011).

Spletno mesto bo stičišče kronoloških in zgodovinskih podatkov ter hkrati obilice interaktivnih vsebin (objave časopisnih naslovnic iz tistega časa, kviz o poznavanju Slovenije in njenih značilnosti, nagradne igre, vabila prijateljem, da obiščejo Slovenijo, spletni ogledi razstav, Facebook aplikacija), katerih namen je  20. obletnico naše države približati tako prebivalcem Slovenije (še posebej »mlajšim od Slovenije«) kot tudi Slovenkam in Slovencem ter prijateljem Slovenije po svetu.

Tukaj bomo objavljali tudi celovit koledar različnih dogodkov, ki se bo sproti dopolnjeval, enako pa velja tudi za rubriko Moja Slovenija, v kateri želimo zbrati čim več pogledov in misli intelektualcev, gospodarstvenikov, kulturnikov, športnikov, Slovencev na tujem in drugih o 20. obletnici samostojnosti.

Vsebinsko zasnovo spletnega mesta ob 20. obletnici sta pripravila Urad Vlade RS za komuniciranje in Služba za državne proslave pri Ministrstvu za kulturo, zasnova in oblikovanje je delo agencije Innovatif, za tehnično izvedbo pa skrbi podjetje ORG. TEND.

Vir fotografij za ozadje spletnega mesta je Slovenska turistična organizacija  www.slovenia.info. (Avtor: K. Kunaver)

 

 

December 2010