Pred dvajsetimi leti smo stopili skupaj in rekli enoten DA za Slovenijo.

Moja dežela je postala država, a je za vedno ostala moja Slovenija.

Slovenija smo ljudje in v nas je moč, da zmoremo previhariti slabe dni ter ostati složni in trdni. Slovenijo čutim in kot pravi pesnik: "Ponosni smo njeno ime!"

Pridružite se vseslovenski akciji: prispevajte svoje ime in profilno sliko v znak Slovenija, kakršen je bil v tistih ranih začetkih dviganja nacionalne samozavesti.

ZAČUTITE SLOVENIJO TUDI VI!

preberi več »

O AKCIJI:

Namen akcije je povezati Slovenke in Slovence na simbolni ravni in na način, kot so bili združeni leta 1990. Ne glede na politično ali versko pripadnost, ne glede na nacionalnost in spol - Slovenija je dežela vseh, ki v njej živijo. Odličen je primer Katalonca, ki živi in dela v Sloveniji ter pravi: "Katalonija je moja domovina, Slovenija pa je moja dežela."

In ta duh ljubezni do dežele želimo ponovno vzpostaviti in si povrniti ponos, upanje, moč in samozavest ter z dvignjeno glavo izjaviti: "Jaz sem Slovenija."

In res: Slovenija smo ljudje in prav mi lahko delamo to deželo lepo, polno, ljubečo in srečno - in na nas je, da ta izziv in odgovornost sprejmemo. Pokojni J.F. Kennedy je nekoč dejal: "Ne sprašujte, kaj ta država lahko naredi za vas - vprašajte se, kaj vi lahko naredite za to deželo!" Slovenija zmore biti dežela priložnosti in to si želimo zase in za naše zanamce. Slovenija je naše ogledalo. Začnimo pri sebi.

LEGENDARNI TV OGLAS SLOVENIJA, MOJA DEŽELA

Za to priložnost smo restavrirali in osvežili tudi TV oglas, ki ga je zasnovala agencija Studio Marketing JWT, režiral pa Jaka Judnič, in ga opremili z osveženim aranžmajem komponista Janija Goloba. Prenovljeno glasbeno podlago so odpeli odlični sodobni slovenski izvajalci: MATEVŽ ŠALEHAR – HAMMO, BOŠTJAN ANDREJC-BUŠI, OMAR NABER, SAMUEL LUKAS, NUŠA DERENDA, ALENKA GODEC, JADRANKA JURAS, NUŠKA DRAŠČEK, KATRINAS. Pesem je dobila tudi novo razširitev, ki jo je napisal Dušan Velkaverh, in je tako prerasla iz "jingla" za TV oglas v samostojno popevko. Vse to si lahko ogledate in poslušate na Youtube kanalu.

Prenesi pesem