Moja Slovenija

dr. Manca
Košir


publicistka
Slovenija je mlada država, potrebuje čas za svoje zorenje, predvsem pa potrebujejo čas ljudje, da bodo spregledali, kar se je meni posvetilo tiste čarobno lepe dni…
Jože
Colarič


direktor
Krke
Prepričan sem, da bomo Slovenci tudi v prihodnosti skupaj dosegali številne uspehe, ki nam bodo prinesli obilo sadov...
Fabio
Christiani


veleposlanik
Italije
Na Ljubljano me veže veliko lepih spominov, začenši z dejstvom, da sta se tam rodila moja najmlajša otroka. Poleg tega sem bil priča trenutku, ki je spremenil zgodovino tega mesta in celotne Slovenije.
Iztok
Kovač


direktor
Zavoda
EN-KNAP
Po mojem je najpomembnejše merilo za presojo naše demokracije to, ali Slovenija dovolj skrbno, zavzeto in uspešno spodbuja in razširja vrline in razumnost pri svojih državljanih.
Jure
Bricman


Porcelain
Catbriyur
Slovenci bi se morali končno zavedati, da članstvo v elitnem klubu EU še ne pomeni samoumevno lagodnega življenja pod okriljem evra, kot so to nekateri naivno pričakovali...
Vlasta
Nussdorfer


predsednica
Belega
obroča
Slovenije
Čas je, da preživimo otroške bolezni in muhavost pubertete, da zaživimo življenje vredno odgovornega in poštenega odraslega.
Hans van
den Broek
Dvajset let je že minilo. Pogledati nazaj na relativno mirno pridobljeno slovensko neodvisnost je bistveno bolj pozitivno, kot je bilo v devetdesetih letih misliti na pravično rešitev jugoslovanskega konflikta glede odcepitve ...
prof. dr.
Roman
Jerala


vodja
laboratorija
na KI
Od dvajsetletnika pričakujemo bolj zrele odločitve in več kot samo ohranjanje statusa quo.
Viki
Grošelj


alpinist
S skupnimi močmi ustvarimo pogoje za dostojno življenje in skupno dobro vseh, ki živimo v najlepši deželi na svetu-Sloveniji.
Rok
Flander


deskar
Verjamem v Slovenijo in ljudi, ki tukaj živimo.
DJ Umek

glasbenik
Nikoli ne podcenjujete mladih, naj se zdijo njihove ideje še tako utopične, kajti državo in svet je mogoče premikati na bolje le s svežimi zamislimi in presežki, ki se rojevajo ravno iz najbolj nekonvencionalnih idej.
Aleksander
Mežek


glasbenik
Ko smo dobili kolektivni udarec s pestjo v obraz od naših bratskih tovarišev, je bila edina rešitev, da se zbudimo, ne v IDENTI-TITU, ne v neki IDENTI-TETKI, pač pa v lastni državi, z lastno IDENTITETO.
Joco
Žnidaršič


fotograf
Žal je veselja na sedanjih fotografijah vse manj...
Mario
Galunič


TV voditelj
Od tiste povezanosti izpred dveh desetletij, ponosa in zanosa res ni ostalo veliko, kar danes pogosto pogrešam, a ostajam optimist.
dr. Oto
Luthar


direktor
ZRC SAZU
"Država to sem (tudi) jaz." bi moral postati naš zaščitni znak. Samo tako bi bilo mogoče premagati aktualno ohromelost državljank in državljanov na eni in samozagledanost profesionalne politike na drugi strani.
dr. Aleš
Debeljak


profesor,
pesnik,
esejist
Državljana je skoraj povsem izpodrinil potrošnik, ki mu skupne zadeve niso mar, saj ga brezobzirno zanima le lastni interes.
Jurij
Sadar


arhitekt
Slovenija in mi z njo smo mnoge od teh priložnosti izkoristili, vendar se vedno da narediti še več.
Zoran
Predin


glasbenik
Samozavestni in ponosni triglavski zmaji z vijolicami v srcu.
Wilfried
Martens


predsednik EPP
Vem, da vaša država preživlja zapleteno politično krizo. A prav v takih časih je treba stopiti korak nazaj in pogledati celotno sliko, da lahko vidite, kaj je Slovenija dosegla, kaj ste vi dosegli v dvajsetih letih od leta 1991.
Lord
David Owen
Slovenija je pri vzpostavljanju samostojnosti ravnala odločno in hitro ter se tako srečno izognila večini groze, ki je zajela preostali del nekdanje Jugoslavije. Vsi vpleteni si zaslužijo čestitke, da so izkoristili politično priložnosti in ...
Petra
Matos


Ekologi
brez meja
Pri 20-ih letih človek pogosto preskuša svoje meje, po večkrat stopa na led, se bori za svoj jaz in ugotavlja, da življenje in sobivanje ni vedno lahko. Z državo ne more biti dosti drugače...
Feri
Lainšček


pisatelj
No, seveda si želim, da bi nam bilo tu in zdaj še bolje, a če vsaj ne bo slabše, bo tudi v redu.
Milena
Morača


operna
pevka
Z domovino je kot z zdravjem: dokler ga imaš se ti zdi samoumevno, ko ga izgubiš pa bi naredil vse, da bi ga spet imel!
Davo
Karničar


alpinist
Slovenija je kot majhen otrok, ki se lahko še mnogo dobrega in lepega nauči. Ob odraščanju lahko zaide na stran poti, vendar moramo verjeti, da odraste v zrelo osebnost.
Janez
Škrabec


podjetnik
Iz mnogih izkušenj vem, da sem kot Slovenec geografsko, zgodovinsko in nenazadnje značajsko čisto zanimiv v poslovnem in kulturnem svetu ...
Benka
Pulko


pisateljica,
svetovna
popotnica
Nikoli ne bomo večji, le boljši smo lahko vsak dan: v ponosnem vztrajanju in ljubezni do domačega jezika, ki je eden najlepših in najbogatejših na svetu.
Jurij
Souček


igralec
Ker se kot umetnik po navadi odzovem na dogodke s tem kar znam in zmorem, vam lahko zaupam, da imam odgovor na prehojeno pot Slovenije že pripravljen...
Jón
Baldvin
Hannibalsson


Islandija
Slovenska zgodba o uspehu, ki se je odvila od tistih dni pred dvajsetimi leti, je prepričljivo pregnala vse dvome o tem, kdo je imel prav o usodnih vprašanjih tistega časa.