Jože Colarič generalni direktor Krke, tovarne zdravil, d. d.

Eden slovenskih rekov pravi, da nihče ne ljubi domovine, ker je velika, ampak ker je njegova. Da imamo radi svojo domovino, smo Slovenci skozi stoletja že večkrat dokazali, še posebej ob prelomnih trenutkih. Tako je bilo pravzaprav nekaj povsem naravnega, da smo leta 1990 stopili skupaj in se ob velikem soglasju izrekli za samostojnost.

Dvajset let razvoja v zgodovini nekega naroda na prvi pogled ni prav dolga doba, a kljub temu dovolj, da se cilji prevrednotijo, jasno izoblikujejo, dozorijo in tudi uresničijo. Tudi v Krki smo z osamosvojitvijo stopili na novo pot, ki nam je še bolj odprla vrata v svet.

Danes je Krka mednarodno podjetje. Ponosni smo na to, da je na Dolenjskem zraslo podjetje, ki s svojimi dosežki prispeva k rasti in napredku naše države.

Prepričan sem, da bomo Slovenci tudi v prihodnosti skupaj dosegali številne uspehe, ki nam bodo prinesli obilo sadov tako v gospodarstvu, znanosti in izobraževanju, kulturi, športu kot tudi na drugih področjih. In verjamem, da nam je vsem v interesu ustvarjanje takšnih pogojev, ki bodo prispevali k blaginji ter k prepoznavnosti in ugledu naše domovine.