Novica

Državni praznik praznovali tudi na Škotskem

24.06.2011

20. obletnico neodvisnosti je Slovenija praznovala tudi na Škotskem. Sprejema v prostorih Canongate Kirk v Edinburgu , ki sta ga organizirala častna generalna konzula Republike  Slovenije na Škotskem ga. Ana Wersund ter veleposlaništvo  RS v Londonu, se je med drugimi udeležila škotska članica vlade ga. Fiona Hyslop, več poklicnih in častnih generalnih konzulov in konzulov akreditiranih na Škotskem, namestnik predsednika škotskega parlamenta John Scott, predstavniki britanske kraljeve družine na Škotskem, predstavniki političnega in gospodarskega življenja na Škotskem ter predstavniki tam živečih Slovencev.

V slavnostnem govoru je veleposlanik Jarc na kratko orisal zgodovino slovenske države in nacije ter poudaril pomen stikov, ki jih pripisujemo dobrim odnosom s Škotsko na gospodarskem, kulturnem ter na drugih področjih.

Vrhunec večera je bil nedvomno koncert priznane slovenske sopranistke Irene Preda, ki je z izjemnim solističnim koncertom izbranih evropskih skladateljev navdušila prisotne goste v Canongate Kirk.


Veleposlaništvo Republike Slovenije, London