Novica

Jutranja kava s slovenskim veleposlanikom v prostorih nevladne organizacije »Dobrodošli – Welcome Macedonia Centre«

13.06.2011

Skopje, 9. junij 2011 - Veleposlaništvo Republike Slovenije je v prostorih nevladne organizacije "Dobrodošli - Welcome Macedonia Centre" organiziralo predstavitev Slovenije in njenih dosežkov v prvih 20 letih samostojnosti. Veleposlanik Bergant je prisotnim predstavil in na kratko opisal politični, gospodarski in kulturni razvoj Slovenije ter imel ob tej priložnosti tudi kratko tematsko predstavitev Slovenije kot zanimive turistične destinacije, ki lahko vsakemu obiskovalcu ponudi kaj zanimivega. Dogodek spada v serijo aktivnosti s katerimi veleposlaništvo obeležuje 20. obletnico osamosvojitve RS.

»Dobrodošli – Welcome Macedonia Centre« je nevladna organizacija, ki si prizadeva za lažjo integracijo tujcev, diplomatov in njihovih družin, ki trenutno živijo in delajo v Makedoniji.

Predstavitve so se udeležili člani nevladne organizacije, člani Slovenskega združenja France Prešeren in Slovenskega centra iz Skopja. Kot poseben gost je bil na dogodku prisoten tudi začasni odpravnik poslov na Veleposlaništvu Republike Kosovo g. Skender Durmishi.


Veleposlaništvo Republike Slovenije Skopje