Novica

O Pahorjevem »Nikogaršnjem sinu« tudi v Milanu

09.05.2012

V organizaciji Društva Slovencev v Milanu in častnega generalnega konzula Gianvico Camisasca so v torek, 8. maja 2012, v Milanu predstavili zadnjo knjigo slovenskega pisatelja Borisa Pahorja »Il figlio di nessuno - Nikogaršnji sin«. Prireditve se je udeležila ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak, ki je zbrane tudi pozdravila.

»Il figlio di nessuno« je avtobiografsko delo Borisa Pahorja, ki ga je pisatelj napisal v sodelovanju z novinarko časnika Il Sole 24 Ore Cristino Battoceletti. V knjigi je avtor spregovoril o temah, za katere meni, da jih nove generacije ne smejo pozabiti, ampak se morajo iz njih učiti. Gre za delo, v katerem opiše svoje spomine na koncentracijska taborišča, fašizem in fojbe, ob tem pa je spregovoril tudi o zasebnem življenju in ljubezni.

Ob priložnosti in v sklopu 20. obletnice diplomatskih odnosov med Italijo in Republiko Slovenijo ter v okviru manifestacije »Maribor – Evropska prestolnica kulture 2012« je veleposlanik RS v Italiji Iztok Mirošič pisatelju Borisu Pahorju izročil priznanje Ministrstva za zunanje zadeve.

Po predstavitvi knjige se je ministrica Ljudmila Novak srečala tudi s predstavniki Društva Slovencev v Milanu.

 

Urad vlade za komuniciranje in Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu