Novica

Obisk Veleposlanice Veronike Stabej in Stalnega predstavnika Damjana Berganta v Freyming–Merlebachu

04.04.2011

Freyming-Merlebach, 2. april 2011 - Veleposlanica Veronika Stabej in stalni predstavnik RS pri Svetu Evrope Damjan Bergant sta skupaj obiskala slovensko skupnost v Freyming – Merlebachu ter se srečala s tamkajšnjimi predstavniki francoskih oblasti.

Dogodek, ki ga je v sodelovanju z veleposlaništvom v Parizu organiziralo rudarsko pevsko društvo Jadran (največje slovensko društvo v Franciji), je obsegal raznovrsten program

S francoske strani so se dogodka udeležili namestnica Okrožnega Glavarja okrožja Forbach, Sylvie Houspic, Narodni poslanec in župan mesta Freymnig-Merlebach, Pierre Lang, Generalni svetnik Kantona in župan mesta Farebersviller, Laurent Kleinhentz ter številni drugi lokalni predstavniki.

Ob tej priložnosti je bila v mestnem parku imenovanem Vrata (park simbolizira povezavo med mesti Freyming in Merlebach) v znak 20. obletnice slovenske samostojnosti ter kot simbol tesnega slovensko-francoskega prijateljstva posajena lipa, kot prva izmed mnogih, ki so načrtovane v letu slovenskega jubileja.

Več › Veleposlaništvo Republike Slovenije Pariz