Novica

Otroški ustvarjalni natečaj: čestitke za 20. rojstni dan Slovenije

06.05.2011

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Buenos Airesu prireja natečaj otroških ustvarjalnih čestitk ob 20. rojstnem dnevu samostojnosti Slovenije. Povabilo k udeležbi natečaja so poslali staršem, učiteljem, društvom, posameznikom in slovenskim medijem v državah, za katere je pristojno veleposlaništvo v Buenos Airesu.

Natečaj je namenjen vsem mladim s slovenskimi koreninami, ki živijo v Argentini, Čilu, Paragvaju, Peruju in Urugvaju. S to pobudo želi  veleposlaništvo pri mladih, ki Slovenije ne poznajo tako dobro, spodbuditi njihovo razmišljanje o domovini prednikov in jih vabi, da ustvarijo čestitke, risbice, pisma ali zloženke ob 20. obletnici samostojnosti Republike Slovenije in jih pošljejo veleposlaništvu v Buenos Airesu. 

Natečaj bo trajal od 1.5.2011 do 20.6.2011.

Ob koncu natečaja, bodo 20. junija  2011 podelili nagrade v več kategorijah, sodelujoči pa bodo prejeli posebno diplomo. Vse prispele izdelke bodo razstavili na veleposlaništvu, izbrane pa posredovali v Slovenijo, Uradu vlade za komuniciranje.

Vse dodatne informacije so v povabilu, ki je objavljeno tudi na spletnih mestih veleposlaništva in Ministrstva za zunanje zadeve.

 

 Povabilo (117 KB)