Novica

Otvoritev razstave risb »Sledi Slovenije« slovenske krajinske arhitektke Mateje Kregar Tršar, 19. maja 2011 v Bruslju

23.05.2011

Veleposlaništvo RS v Bruslju je v četrtek, 19. maja 2011, v okviru dogodkov v počastitev dvajsete obletnice samostojnosti Slovenije, organiziralo otvoritev razstave risb z naslovom »Sledi Slovenije« slovenske krajinske arhitektke mag. Mateje Kregar Tršar.

Razstava »Sledi Slovenije« prikazuje risbe, ki odkrivajo skrite kotičke odmaknjenih vasi, male detajle, ki jih je arhitektka Mateja Kregar Tršar zabeležila skupaj s študenti med potovanjem in risanjem po Sloveniji. Risbe, nastale v kombinaciji svinčnika, akvarela in tuša, so 'arhitekturne', predstavljajo selektivni pogled na svet in opozarjajo na določene sestavine v prostoru. Tako na izrazito subtilen način izpostavljajo in pripovedujejo zgodbe, ki so pomembne tako za Slovence, ki živijo izven domovine, kot tudi za tujce, ki Slovenijo šele spoznavajo.

Otvoritve, ki je potekala v preddverju veleposlaništva in ki ji je sledila manjša pogostitev s slovenskim vinom, so se udeležili predstavniki bruseljskega diplomatskega zbora in Slovenci, živeči v Bruslju.

Mateja Kregar Tršar je diplomirala leta 2002 in 2007 zaključila magisterij na Oddelku za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete v Ljubljani, kjer je danes zaposlena kot asistentka za oblikovanje pri predmetih Risanje, Risanje in plastično oblikovanje, Opisna geometrija ter pri oblikovalskih seminarjih. Uspešno sodeluje tudi na arhitekturnih natečajih, za katere je prejela vrsto nagrad. Svoja dela razstavlja doma in v tujini. 

Razstava »Sledi Slovenije« bo na ogled do 2. junija 2011.

 

Povezava:

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju