Novica

Premier Borut Pahor se je udeležil avdio – video konference s pripadniki Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah

22.06.2011

Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil avdio-video konference s pripadniki Slovenske vojske, ki opravljajo svoje naloge na mednarodnih operacijah in misijah v Afganistanu, Bosni in Hercegovini, na Kosovu in v Libanonu. Premier Pahor je ob prihajajočem dnevu državnosti in 20. obletnice samostojnosti Republike Slovenije, vsem pripadnicam in pripadnikom slovenskih oboroženih sil, ki svoje naloge opravljajo na operacijah in misijah v tujini, čestital. Ob tej priložnosti jim je prenesel tudi številne komplimente, ki mu jih tuji državniki izrekajo na račun profesionalnega in predanega dela pripadnikov Slovenske vojske. »Vaše delo je spoštovano, ponosni smo nanj in vam na predvečer državnega praznika, tudi v prihodnje želimo vse najboljše,« je še dejal premier Pahor.

Predstavniki posameznih kontingentov Slovenske vojske so predsedniku slovenske vlade predstavili razmere in pogoje v katerih delajo ter opisali naloge, ki so jim zaupane. Vsi so poudarili, da se dobro počutijo in so visoko motivirani za opravljanje nalog in dolžnosti. Omenili so tudi, da so dobro izurjeni, kar jim priznavajo tudi pripadniki tujih oboroženih sil s katerimi sodelujejo v operacijah. Premier Pahor je v pogovoru s predstavniki posameznih misij povprašal, kako se vojaki počutijo, s kakimi težavami se srečujejo ter o tem, ali kaj potrebujejo in jim vlada to lahko zagotovi. Ob koncu avdio – video konference je premier Pahor izrazil veselje, da je morala med vojaki v tujini visoka, kar je zanj dokaz, da svoje delo opravljajo častno, odgovorno in strokovno. Ob tem je premier še dodal, da je delo slovenskih vojakov na tujih misijah med lokalnimi prebivalci spoštovano, obenem pa je poudaril, »da pripadniki Slovenske vojske, kjer koli so, delajo v imenu mednarodne skupnosti in skrbijo za mir in varnost.« Pri opravljanju nalog v tujini se ni resneje poškodoval ali umrl še noben slovenski vojak, zato je premier Pahor sogovornikom 'ukazal' naj se domov vrnejo zdravi in varno.

Vir: Spletno mesto predsednika vlade