Novica

Proslava ob 20. obletnici samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije v Bitoli

21.10.2011

19. oktobra 2011 je v prostorih hotela Premier Center v Bitoli potekala proslava in pogostitev ob priložnosti praznovanja 20. obletnice samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije. Dogodek je potekal v organizaciji Generalnega konzulata Republike Slovenije v Bitoli, Slovenskega društva Triglav in v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Skopju.

Dogodka se je udeležilo veliko število gostov, med njimi župan občine Bitola Vladimir Taleski, številni častni konzuli iz Bitole, predstavniki podjetij, bitolski umetniki in kulturniki ter seveda člani Slovenskega društva Triglav iz Bitole ter številni drugi Slovenci in prijatelji naše domovine.

Prisotne so pozdravili gostitelj proslave generalni častni konzul Mihajlo Mojsov, župan Vladimir Taleski in veleposlanik Brian Bergant, ki je ob tej priložnosti dejal, da je še posebej vesel, da je Slovenija v prvih 20 letih svoje samostojnosti uspela doseči vse svoje zunanje-politične cilje in se na ta način uspela dokazati kot zanesljiva in aktivna članica mednarodne skupnosti. Pri tem je izrazil upanje, da bosta Slovenija in Makedonija v bližnji prihodnosti ponovno združili svoje poti, in sicer preko skupnega članstva v EU in NATO. Prisotnim je prebral tudi poslanico predsednika Republike Slovenije dr. Danila Turka.

Bogat kulturni program, kjer so se prvič uspešno predstavili pevci novoustanovljenega pevskega zbora Klopotec, so pripravili člani Slovenskega društva Triglav. Na ogled pa je bila tudi razstava »Macedonia feels Slovenia«, ki so jo za priložnost obeležitve 20. obletnice samostojnosti in neodvisnosto Slovenije pripravili študenti Fakultete za dizajn in multimedije skopske Univerze FON.


Veleposlaništvo Republike Slovenije Skopje

 

Vse fotografije: Veleposlaništvo RS Skopje