Novica

Revija Tretji dan – Dve desetletji Slovenije

27.06.2011

Ob 20. obletnici praznovanja slovenske državnosti je izšla nova številka krščanske revije za duhovnost in kulturo Tretji dan, ki v letošnjem letu praznuje 40 let izhajanja.

Tokratna številka prinaša obsežen sklop člankov pod skupnim naslovom Dve desetletji Slovenije. V njem vidne osebnosti iz družbenega življenja kot so Rosvita Pesek, Jože Trontelj, Marko Kremžar, Stane Granda, Miro Cerar, Anton Jamnik in še nekateri drugi razmišljajo in podajajo videnje na prehojene poti v samostojno Slovenijo, tudi o temni zarji ob dvajsetletnici, pa o državi brez duše …, o zvestobi ustavi ter tudi o vlogi Cerkve v ključnih trenutkih slovenske zgodovine.

S tokratno številko in sklopom Dve desetletji Slovenije želita revija Tretji dan in Društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine osvetliti razloge za veselje ob praznovanju dneva državnosti, obenem pa povabiti k razmišljanju o stvarnosti, da se ne bi ustrašili tudi politične in državljanske odgovornosti.

Revija je na voljo na sedežu Društva SKAM – Skupnost katoliške mladine na Jurčičevem trgu 2 v Ljubljani in v katoliških knjigarnah po Sloveniji.


Besedilo je v imenu uredništva revije Tretji dan in Društva SKAM pripravil Gregor Kunej.