Novica

Slovesnost ob 20. obletnici samostojne Slovenije – podeželski parlament

06.12.2011

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo 7. decembra na gradu Jable v Mengšu skupaj z Društvom za razvoj slovenskega podeželja pripravilo slovesnost ob 20. obletnici samostojne Slovenije. Dopoldanski del prireditve bo namenjen iniciaciji podeželskega parlamenta v Sloveniji, kjer bodo predstavljeni pogledi različnih deležnikov na vlogo podeželskega parlamenta, sledila pa bo razprava z zaključki.

Popoldne bo potekala slovesnost ob 20. obletnici samostojnosti Slovenije, kjer bo udeležence nagovoril predsednik RS, dr. Danilo Türk, sledila pa bo okrogla miza z gosti na temo »Prehojenih 20 let slovenskega podeželja«.

V letu 2011 mineva 20 let samostojnosti Republike Slovenije, hkrati pa je to tudi 20 let od sodobnega razvoja podeželja v Sloveniji. Letos je priložnost, da se ozremo na prehojeno pot, ugotovimo v kolikšni meri nam je uspelo najti prave rešitve za razvojna vprašanja slovenskega podeželja. Udeleženci bodo na dogodku opravili kritičen pogled na razvoj podeželja po 20 letih samostojnosti. V nadaljevanju pa se bo ustvaril prostor za intenzivno izmenjavo mnenj o prihodnosti podeželja – iniciacija slovenskega podeželskega parlamenta ter oblikovala priporočila o razvoju podeželja ključnim nosilcem razvoja podeželja v državi – tako nevladnim organizacijam kot državnim institucijam.

 

Program › Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano