Novica

Učenci bodo s projektom »Postavi ustavo!» obeležili 20. obletnico Ustave Republike Slovenije

15.11.2011

V počastitev 20. obletnice prvih večstrankarskih volitev v Sloveniji je v letu 2010 Ministrstvo za šolstvo in šport v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo izvedlo zelo uspešen literarni natečaj 'Demokracija naj ti da krila', aprila 2011 pa se je uspešno zaključil projekt e-knjige 'Stisni roko v pest', kjer so obeležili 70. obletnico upora proti okupatorju in 20. obletnico neodvisnosti naše države.

Minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič skozi ves svoj mandat poudarja pomen državljanske vzgoje in aktivnega državljanstva mladih. Prepričan je, da šole ta znanja zelo uspešno prenašajo na mlade generacije, z dodatnimi aktivnostmi na tem področju v smislu natečajev in projektov pa je šolam dana možnost, da na še bolj kreativen način približajo te vsebine učencem in učenkam.

Zavod RS za šolstvo in Ministrstvo za šolstvo tako letos ponovno vabita k sodelovanju v novem razvojnem projektu. Ker v letu 2011 praznujemo 20. obletnico Ustave Republike Slovenije, bomo to obletnico obeležili s projektom »Postavi ustavo!»

Ustava je najvišji akt naše države, iz katerega izhajajo vsi zakoni. Da bi učenci lažje razumeli koncept demokracije in državljanstva, je pomembno, da poznajo in razumejo našo ustavo. Še boljši način, da osmislijo ustavo pa je prav gotovo ta, da jo napišejo in 'postavijo' sami.

Projekt se bo začel 17. 11. 2011 in bo trajal do 30.3. 2012, ko bo strokovna komisija Zavoda RS za šolstvo prispele izdelke pregledala in izbrala ter nagradila najboljše ustave.

 

Povezava:

 

Ministrstvo za šolstvo in šport (vabilo na novinarsko konferenco)