Novica

V Drevoredu Slovenije zasajenih že več kot 22.000 lip

04.02.2011

Urad vlade za komuniciranje je ob 20. obletnici samostojnosti Republike Slovenije vzpostavil posebno tematsko spletno mesto www.dvajset.si, ki poleg zgodovinskega pregleda zadnjih 20 let in besed znanih Slovencev ponuja obilico zabavnih vsebin. Ena izmed slednjih je tudi nagradna igra, ki poteka na Facebooku v okviru aplikacije »Zasadi svojo lipo«. Koncept temelji na medsebojni pomoči in skrbi, saj lipa, ki jo zasadite v Drevored Slovenije, zraste le, če jo zalijejo vaši prijatelji. Najvišja lipa trenutno dosega že zavidljivih 542 metrov.

Od sredine decembra 2010 do danes je svojo lipo zasadilo že 22.257 uporabnikov. Med lastniki lip, ki so oziroma bodo visoke 40m ali več, bo od začetka februarja naprej vsak teden izžrebanih 20 nagrajencev, ob koncu nagradne igre v glavnem žrebu, ki bo 7. junija 2011, pa še dodatnih 500 nagrajencev. Nagrajeni bodo tudi lastniki najvišjih lip in tisti, ki bodo lipe svojih prijateljev najbolj pridno zalivali. V sedemnajstih tedenskih žrebanjih in v glavnem žrebu bo tako podeljenih 880 tematskih majic in 20 sadik lip.

Aplikacija »Zasadi svojo lipo« se bo ves čas nagradne igre nadgrajevala in ponujala dodatne možnosti za hitrejšo rast lipe. Prvo presenečenje uporabnike aplikacije čaka že za Valentinovo!