Novica

Za 20 let spet oglas »Slovenija moja dežela«

11.05.2011

V počastitev 20. obletnice samostojnosti RS bomo Slovenci dobili prenovljen televizijski oglas iz leta 1986 »Slovenija, moja dežela«.

Oglaševalska akcija, ki je bila zasnovana predvsem za potrebe slovenskega turizma, se je z izbranim simbolom Slovenija z lipovim listom in sloganom "Slovenija, moja dežela" nepričakovana razširila in nas povezala. Slovenci smo se začeli zavedati, da smo ponosni na svojo zgodovinsko in kulturno identiteto in odgovorni za prostor, na katerem živimo. Tako je oglaševalska akcija "Slovenija, moja dežela"  Slovence spodbudila na poti k osamosvojitvi.

Urad vlade za komuniciranje se je skupaj s Slovensko turistično organizacijo odločil za oživitev oglasa in se povezal z agencijo Studio Marketing JWT Ljubljana, ki je pred več kot 20 leti izdelala ta kultni oglas in celotno oglaševalsko akcijo. Agencijska ekipa se je povezala še s takratnimi snovalci TV oglasa, ki aktivno sodelujejo pri izvedbi prenovljene različice akcije. TV oglas bo v vizualnem delu doživel le nekaj manjših sprememb, snovalci originalne glasbene podlage pa so jo na novo posneli.

Režiser takratnega TV oglasa je bil Jaka Judnič, glasbo in aranžma je napisal Jani Golob, besedilo pa Dušan Velkavrh. Pod taktirko nekdanjih (in sedanjih) snovalcev znamenite akcije bo tako prenovljeno skladbo zapel in izvedel t.i. »band aid«, ki združuje odlične slovenske glasbene izvajalce. Prenovljena skladba bo posneta tudi v triminutni različici.

Celoten projekt bo pripravljen do začetka junija, ko bosta TV oglas in nova skladba tudi javno predstavljena. V ta namen bomo pripravili tudi profil na Facebooku in posebno spletno stran (v okviru spletnega mesta www.dvajset.si), vsebine pa bodo na voljo tudi na You Tube.

 

Povezave:

»Slovenija, moja dežela« - Studio Marketing JWT International d.o.o
»Slovenija, moja dežela« - oglas na You Tube 
Slovenija, moja dežela - Wikipedia
Od lipovega lista do I feel Slovenia - 20 let ali kako smo prišli od lipovega lista do I feel Slovenia (Andrej Pompe, Sinfo, april 2011)