Novica

Obeležitev 20-letnice državnosti Republike Slovenije tudi v mednarodnih operacijah in misijah

20.06.2011

20-letnico državnosti Republike Slovenije bodo slovesno obeležili tudi pripadniki slovenskih kontingentov v mednarodnih operacijah in misijah na Kosovu, v Bosni in Hercegovini, Libanonu in Afganistanu. Ob tej priložnosti bodo naše pripadnike obiskali najvišji predstavniki Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske.

V sredo, 22. junija, bo pripadnike slovenskih kontingentov v mednarodnih operacijah in misijah preko videokonference nagovoril predsednik vlade Borut Pahor. Istega dne bo naše pripadnike, ki delujejo v okviru operacije Althea v Bosni in Hercegovini ter operacije KFOR na Kosovu, obiskala ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič. Pripadnike slovenskega kontingenta v operaciji ISAF pa bosta skupaj z delegacijo v začetku julija obiskala državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Boris Balant in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner.

 

Ministrstvo za obrambo

Premier Borut Pahor se je udeležil avdio – video konference s pripadniki Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah